→ Frågor ang dagis!

♥ 2010-08-08 » 11:14:47 ♥

Ja, jag har ju ansökt om dagisplats eller hur man säger! Om jag fattade rätt så får barnen plats senast i september, är inte hundra men tror hon på barnomsorgen sa så!

Jag är skitnervös över hela dagis grejen faktiskt, jag har vart hemma såpass länge med barnen så kommer kännas skitjobbigt att lämna bort dom sen när det väl är dags ;(
Är väl inte konstigt att jag känner som jag gör, men endå.

Att någon annan liksom ska 'ta hand' om mina barn osv, tänk så mycket man kommer missa.. Nu har ju jag inte nåt jobb (än) att gå till när dom börjar, så dom kommer ju inte vara på dagis så mycket iofs!

Jag hoppas jag kommer hinna få nåt att göra på dagarna, vill verkligen jobba!

Har tusen frågor kring dagis med! Vad som behövs tex, i klädväg osv? Har läst att vissa skriver att det är bra att ha dubbla uppsättningar av allt, tex ett regnställ hemma och ett på dagis, sen samma med allt annat. Stämmer det?

Kommer ju bli ruskigt dyrt isåfall! Sen måste dom ju endå ha massa nytt till hösten/vinter, fyy!
Barnkläder är ju inte det billigaste direkt ;/

Sen hur går det till egentligen, får man hem brev när dom fått plats, där det står när inskolningen börjar eller? Det kan ju bli närsom egentligen.. (panik) Kanske är olika beroende på vilken stad man bor i iofs, men hur var det för er?

Skulle va jättesnällt om ni kunde skriva hur det var för er, och hur det är med kläder osv, så man får lite hum om vad som kommer!

Tack på förhand! :)
Fina kommentarer här nere ♥

♥ Elin

Mamma hade alltid t.ex regnkläder i väskan hela tiden så man hade det fram & tillbaka varje dag. Men hade 1 par stövlar på dagis jämt & ombytes kläder. Men allt är nog hur man känner själv tror jag, när jag hade praktik på dagis var det många som hade allt fram & tillbaka så jag tror inte man behöver dubbla uppsättningar av allt :) <3

2010-08-08 @ 11:59:29
URL: http://ewwliin.devote.se
♥ LILLAMAMI

hej jag var ju inte så nervös direkt över dagisinskolning för mina barn, dom började på dagis strax när dom var ett år, sägs det skall vara lättare med inskolning ju mindre dom är. och det har funkat skitbra för oss,leia grät lite när vi skulle vinka av henne, man skall ju ha inskolning ca en vecka och vara med barnet där och typ bara kolla och så dom vänjer sig vid fröknarna och barnen där, men allt har gått så bra så jag gick därifrån redan efter två dagar med leona och leia.

man får hem ett brev när inskolningen börjar och tid.

man behöver inte dubbla uppsättningar med regnkläder, jag har ett regnställ till leona och leia och ett gäng med vantar som ligger på dagis, skriv namn på allt dom har på dagis, saker blir lätt snodda eller feltagna annars.

extra kläder ska man ha med och blöjor om barnen använder det, man skall säga till om dom ej tål ngt.

om du är orolig kan du ringa till dagis och fråga hur det går när du väl är hemma och dina barn är där, händer det någon olycka att dom ramlar eller blir slagna utav något annat barn så ringer dom dig direkt om det verkar farligt.

jag tror du är mer orolig och nervös för dagis än vad dina barn kommer vara, plus det är bra för dom att gå där,lär sig mycket och dom får kompisar och dansar,har utflykter,dansar,pysslar,åker till skogen m.m.barnen får oxå varsitt skåp där dom har sina blöjor,nappar,(tandborstar har dom på mina barns dagis som dom fått av dagis för att dom skall lära dom hur viktigt de är att borsta tänderna,smart ide), sen har dom tre-fyra strumpor,snuttefilt eller gossedjur,tre tröjor, en-två tjockis tröjor,vantar ett gäng, en mössa,5 byxor. det räcker länge,sedan om dom smutsar ner sig eller kissar ner sig eller dylikt och alla kläder börjar ta slut eller blöjorna så brukar dom sätta upp en lapp om det på barnets plats där dom har sina ytterkläder.

plus dom är försäkrade när dom går på dagis ifall det skulle hända ngt, men det enda som hänt för mina barn är att leia har blivit riven och biten av samma unge nu två-tre ggr, och det är inte fröknarnas fel utan barnets mamma som inte pratar med sitt barn och förklarar det är fel. störande men så kan det vara. händer det igen så får jag väl berätta för barnet hur man beter sig och inte gör. :)

allt kommer gå kanon och man är nojig såklart,okända människor som tar hand om ens älsklingar, men jag känner full tilit på dom på dagis, och jag har väldigt svårt att lita på någon :) lycka till. kram

2010-08-08 @ 15:05:56
♥ Linda Olsson

Här i motala får man brev om att de fått plats, vart de fick plats och när de börjar. Sen har vi antingen fått ett vykort eller telefonsamtal från själva dagiset där de berättat vilken tid och avdelning man ska till. :)

Dubbla uppsättningar av ALLT är det typ som gäller...tyvärr... svindyrt... :/Kramar

2010-08-08 @ 15:35:36
URL: http://mrslindaolsson.blogg.se/
♥ Tove

När jag ansökte om dagis skickade jag in ansökningspapprena och skrev önskemål osv. Efter en tid fick jag brev om vart han fick börja, och då skulle jag svara ja eller nej. Svarade ja och fick en bekräftelse och startdatum och sedan skulle jag ta kontakt med avdelningen för inskolningstider (ca 2v innan start börjar man med det). Sedan var det inskolning och då var vi där först en timma de första dagarna och sedan fick han vara där själv en stund, sedan fick han gå dit till lunch osv. Men det gick otroligt bra! Han har knappt varit ledsen eller någonting, bara ibland när jag lämnar, men de säger alltid att jag kan ringa till dem sen för att se att allt är bra så man lugnar ner sig. Det är värre för oss än för barnen! Det är skit jobbigt att lämna ett ledset barn. Men man får tänka att det är naturligt och att de klarar sig. Man kommer ju tillbaks. Ända problemet har väl varit att han blivit sjuk väldigt mycket.

Han har ett regnställ och stövlar på dagis och en låda med extrakläder. 2 par strumpor, 2 byxor, t-shirts och en tjock tröja. Behöver ju inte vara världens snyggaste kläder som ligger där.

Allt kommer gå bra ska du se, men förstår att det känns jobbigt! Det tycker jag med fast han gått på dagis sen 1 Juni. Hade nog gått lättare om man haft en sysselsättning dagtid så man får nåt annat att tänka på. Kram!

2010-08-08 @ 16:16:24
♥ Marih

Amandas inskolning börjar i morgon. Skriver ett inlägg i morgon om hur det var...missa inte de - följ oss via BL!Kramar

2010-08-08 @ 21:10:13
URL: http://marih.blogg.se/
♥ I huvudet på en 19 årig mamma

jag har inte dubbelt upp, thilian har regnkläder på dagis som jag tar hem på helgerna och på loven :)

samma med gummistövlar.jag köper oftast dagis kläder på familyhouse/ ullared. billiga och slitstarka och gör inget om det går sönder :)jag fick brev hem om inskolningen, men du bor i en annan kommun, den 1 september som du fått plats tror jag inskolningen börja, så var det för mig iaf :)dom vill att dom ska ha en väska med extra kläder, inget plast utanen ryggsäck.hoppas du fick lite svar iaf :)

2010-08-08 @ 21:30:47
URL: http://niicol3e.blogg.se/tillfallig/
♥ camilla

Du kommer att få ett papper hem i postlådan när du fått plats man ska ansöka 4 månader innan dom ska börja! Där du kommer få ringa upp och berätta lite om barnen och hur dom kommer att gå där osv :)och regnkläder och stövlar är ju ett måste på dagis då dom är ute nästan jämt i alf där vi har Nova men man kan ju välja om man vi ha ett ställ där eller ta med varje dag iafl det skulle regna. Men det är ju inge vidare om man skulle glömma dom :( Annars så tar man ju med skaer dit och hem varje dag nya och rena kläder :) Sen till vintern så overall kommer dom ju i när ni går dit så det behövs ju inte dubbla av inte vinterskot heller. vantar och mössor har man ju oftast fler av hemma så det är bara att lägga ett extra par på dagis :) Hoppas jag hjälpt till lite ialf :)

2010-08-09 @ 12:09:27
♥ Linn

Sv; Haha men ellerhur. Jag med ;D

2010-08-09 @ 16:43:53
URL: http://linnlowes.com
♥ FAAKIE - WWW.FAAKIES.BLOGG.SE

älskar din header, så jävla livlig!★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

2010-08-10 @ 02:38:43
URL: http://faakies.blogg.se/
♥ Sandra

Hej! Jag förstår hur du känner. Jag har ett barn på dagis, och ett barn som snart ska skolas in (27 september)När barnet har fått en plats så får man hem ett brev om detta, om man vill tacka ja till platsen (så är det i vår kommun iaf!)Sen är det ju bra att ha kläder man inte är så rädd om på dagis då dom målar, kladdar och ja -

Jag kör på "mjukisstilen" på dagis till mitt barn.

Dubbel uppsättning av regnkläder har inte jag till mina barn - jag ska skaffa det faktiskt.

Men när det kommer till overaller så kommer jag inte ha dubbelt för det blir helt enkelt för dyrt.Glöm inte att namnmärka vartenda klädesplagg - för det försvinner mer än vad man tror!2010-08-10 @ 08:51:09
URL: http://sandrastomberg.com
♥ Sara - Ensamstående mamma

Jag har inte heller speciellt mycket pengar, och jag har inte dubbelt av allt. Regnkläder och stövlar t.ex har jag på dagis, och tar hem det under helgen. Men däremot extrakläder på dagis (mjukisbyxor, strumpor, tröjor, m.m) har jag bara tagit med slit-och-släng-kläder som jag köpt för 1-5kr på Tradera :)

2010-08-11 @ 08:42:31
URL: http://dolphin.blogg.se/
♥ Marlene

Min son började inskolningen på dagis i förra veckan. Det har gått bra, men klart han blir ledsen och vill vara nära sin mamma. Jag blev ensamstående med honom för några månader sedan och det är klart att det är konstigt att helt plötsligt inte vara med mig 24/7.. Det är riktigt jobbigt för mig också men jag försöker att tänka på positiva saker.. t ex som att jag kan hämta kraft och energi till att vara en ännu bättre och roligare mamma..När det gäller kläder så kan jag säga att jag inte alls planerat att ha dubbla uppsättningar.. det är för dyrt om man är ensamstående!

Min son har; Gummistövlar, allvädersställ (kappahl), vanliga skor nu till hösten och en vindfleece (polarn och pyrets).. Sen ska jag köpa ett regnställ/regnoverall (tipsade dagis om).. Sen i vinter blir det underställ och fodrad overall om det blir riktigt kallt + rejäla kängor/stövlar med galon!Angående vad de behöver PÅ dagis: Gummistövlar och regnkläder ska med varje dag (eller stanna där).. Ombyte.. Jag har en långärmad t-tröja, byxor och strumpor där.. Sen blöjor..Alla säger så olika, men jag försöker att ta lite efter hand. Nu är det liksom höstkläder som gäller.. Och sen får man ta vintern när den börjar närma sig.. Sen är det olika från barn till barn och dagis till dagis.. Jag blandar billigare och dyrare plagg. Satsar på ett par rejäla vinterskor och köper billigare nu när det fortfarande är varmt, osv.. Vindfleecen från PoP + Allvädersställ eller regnställ och ev underställ kan de klara sig på även hela vintern om det inte blir det riktigt jäklig vinter.. Och mössar, vantar och "rånarluva" förståss!Oj, detta är nog den längsta kommentaren jag nånsin skrivit..Kram

2010-08-16 @ 20:49:03
URL: http://bymarlees.blogg.se/
♥ Emelie

Hej jag håller just nu på att leta efter personer med blogg som har barn. Jag ska börja plugga till förskole lärare i höst och eftersom jag inte själv har barn tänkte jag att det kunde vara bra att kolla runt med lite folk vad som är viktigt för dom. Så tänkte kolla med dig om du hunnit tänka något på vad du tycker är viktigast på dagis/förskola och om det är något speciellt som man borde lägga ner mer tid på än annat. Alltså kort och gott vad du tycker krävs för att du ska kunna trivas så bäst som möjligt med att lämna ditt/dina barn över dagen

2010-08-20 @ 18:39:19
URL: http://neverendingschool.blogspot.com/


1. Vill inte ha kommentarer från er som vill att man ska bli
medlem på massa gratissidor så ni får poäng/pengar!
(det är ingen idé att ni skickar sånna för dom raderas direkt)

2. Vill du ställa en privat/personlig fråga? Mejla mig då!
- FridaStenanger{at}hotmail{dot}se - adda INTE på msn utan att fråga!

OBS!! Spam godkänns ej!

Kontakt uppgifter här:

Namn:

Stalker?

E-mail adress: (syns bara för mig)


Blogg/Hemsida:


Lätta ditt ♥ ;